Procedeul de apostilare consista in amplasarea pe un document public, sau in  prelungirea acestuia, o Apostila  sau o adnotare care va certifica autenticitatea semnaturii documentelor publice emise intr-o tara semnatara a XII-ea Conventie de la Haga, din data de 5 octombrie 1961, prin care se impune Legalizarea Documentelor Publice Straine, care vor fi emise cu scopuri de a fi utilizate in alte tari semnatare a acesteia.

Asadar, documentele emise in tara semnatara a Conventiei, care au fost supralegalizate printr-o Apostila vor trebui sa fie recunoscute in orice alta tara a Conventiei fara necesitatea unui alt tip de autentificare.

Ce documente putem sa apostilam?

  • Documente judiciare: Documente care sunt generate de o autoritate sau un functionar legat de o jurisdicție a Statului, inclusiv cele provenite de la un Ministerul Public sau de la  un secretar, Procuror sau agent judiciar.
  • Documente administrative.
  • Certificate oficiale care au caracter privat, precum certificatele de inregistrare a unui document, certificarea asupra certitudinii unei date si a unor autentificari oficiale si notariale  de semnare a unor documente cu caracter privat.
  • Traducerile tuturor documentelor mentionate mai sus, unde emitentul actului se afla in  jurisdictia judetului Bistrita-Nasaud.

 Tel. 0754/387.702

Email:infopopgrau@gmail.com

Share this page